В началото на зимата

От студ окапаха игличките на бора -
ще взема няколко да си бродирам болките.
Шушукат си шишарките на двора,
споделят тайните си като средношколки.

И ние си шушукаме, но съвсем за друго -
за щастието ни, което не изчерпваме
 и за това - ще бъдем ли до края влюбени,
и днес за всичко туй - с какво да се почерпим.

Набързо спретнахме вечерята семейна.
Вечерта прекарахме със чудни салтанати*.
Лицето ти от моите целувки страстни грейна -
не са се уморили, май, от полетите ни крилата ни.
----------------------------------------------------------
*салтанати(от арм.)=великолепие, разкош

15.12.2012 г.
957 Б. Алекс.
Петър Пенчев


Рецензии