Встреча с напёрсточниками. Из Олексы Резникова, Од

Отчего мне стало грустно?
Я стою средь простофиль.
Вновь мошенники искусно
Мне поставили фитиль.

Честный - не в моде,
Честный - в беде.
Шулер - выходит-
На высоте!

В клуб к картёжникам пришёл я-
Сел к столу сыграть в очко.
Оказался вскоре голым,
И назвали дурачком.

Честный - не в моде,
Честный - в беде.
Шулер - выходит-
На высоте!

Избирательный участок.
Тут узнал я сразу их:
И напёрсточников властных,
И картёжников лихих.

Честный - не в моде,
Честный - в беде.
Шулер - выходит-
На высоте!

Утром мне известно стало:
Хоть я честных выдвигал,
Победил их продувала.
Ну а честный проиграл.

Честный - не в моде,
Честный - в беде.
Шулер - выходит-
На высоте!

   
Е.ГУРВИЦЮ

Я наперсточників стрінув,
постояв серед роззяв,
а тоді сотенну вийняв,-
І, як лох - програв! Програв!

   Так воно було так воно є:
   шулер у чесного виграє.

Якось сів я біля столу,
щоб зіграти у очко,
а з-за столу вийшов голий,
ніби лох той і дурко.

    Так воно було, так воно є,
    шулер у чесного виграє.

Я на виборчій дільниці
між комісії уздрів
і наперсточників ницих,
і знайомих картярів.

Я з душі свій голос вийняв
і за чесного віддав
вранці чую - виграв їхній,
ну а чесний мій – програв.

    Так воно було так воно є:
    шулер у чесного виграє.

2010 р


Е


Рецензии