jiжачок

У будь-яку погоду,
в вечірній, тихий час
з'являється "господар"
щовечора у нас.
          Поважно й діловито
          до двору йде їжак,
          та добре знають діти,
          він йде не просто так.
В альтанку заглядає,
у клумбі шарудить,
він молочко шукає:
десь тут воно стоїть.
          Не бачив кіт Мефодій
          (він дуже міцно спав),
          як невідомий злодій
          все молоко злизав.
Сміються з нього діти:
"Мефодій, ти - сонько!
Ти спав і не помітив,
як зникло молоко".
           Й піддражнюють навмисне:
           "Спитай у їжачка,
          куди поділась миска
          смачного молочка".

          Малюнок Юлії Петренко.


Рецензии