с ТЕБ

Всеки ден за мене ти си нова
 както изгревите сменят цветовете си.
Нямам пръст в това. Не те струговам.
Не става дума тук за силуета ти.

А за това, че чувам птиците по ново-му
 до тебе сутринта, когато се събуждам.
И всеки Божи ден намирам по подкова,
която украсява щастието ни съпружеско.

Не те ли виждам няколко минути
 до смърт за теб ми домъчня-ва
 и чакам всеки миг света ни да се срути.
Не мога стихове да съчинямам.

Постоянен повод си за вдъхновение.
И просто губя си по теб главата
 от толкова прекрасни мигновения,
прекарани със теб във тъмнината.

24.12.2012 г.
988 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии