Моя квiтуча Украiна

Моя квітуча Україна,
Родина, серденько моє!
Багато суму відчувала,
Не менше зараз його є.

Віками, земленько, страждала,
Ти сильна, можеш ще стерпіть,
Поки не встромить своє жало
Той, хто шматує твою мить.

Розтягує тебе шматами,
Катує гад твоїх дітей,
По кращу долю тисячами
Їх гонить далі від очей.

Прокинься, нене, моя люба,
Збери своїй любові рать,
Жени далеко того "друга",
Згуртуй спроможних відчувать.

Хто відчуває єдність, світло,
Любов до рідної землі -
Того плекай, сама розквітни
На радість мешканцям твоїм.

01.02.2019


Рецензии