Пасха

          "...и радости вашея никтоже возмет от вас"
                (Ин. 16:22)

Благочестив ли кто, боголюбив,
Сумнящеся ничтоже приступите;
Динарий многоценный приимите,
И трудник, и подвижник, и ленив.
Услышите приснозовущий глас:
"Приидите, насладимся пира веры,
И в третий же достигшии, и в первый,
И во единонадесятый час!".
Исполнь святаго света нощь сия,
Да не смущают сердце мрачны тени;
Никтоже да рыдает прегрешений,
Прощение от гроба возсия.

По мотивам "Слова огласительного..."
Иоанна Златоуста.


Рецензии