Памёр мой Бацька

Адкуль за вокнамi надвор'е,
Шматлiкiх прамянёу прыцуд?
Адкуль па вулiцы i сцежках,
Шматкрыла пралятае люд?

Збiвае з дзейнасцi аблогі:
Наш певень вечерам i ў дзень
Но неяк без энтузiязму
Здаецца жыць якому лень.
Iдзе дваром да клунi, хлеву,
Дзе навучае цяпухоу.
што павылазiлi з скарлупкаў,
не не бачылi ясчэ дурнёў.

Чаму навуць стары певень?
Не топча кур, гарланiць з плота.
Як грэбаць лапай,  прыглядацца,
дзе зерня схована, дзе злата?

Мараль:
У ранку час нам апынуцца,
Дзе сонейка гарыць бы цацка!
Але так сумна, сумна на душы,
Памёр мой бацька...
Цяпер кульцявы лезе у хату;
 - Я Бацька, Бацька!
Бо целявiзарчык стары
Што гэта? Дзе Яны, адказы,
Я Атэiст, но у гэты час, крашчуся,
  Каб не усрацца ад паразы.


Рецензии