Не кувай зязюля

Пра гады жыццёвыя, на  белым гэтым  свеце,
Не кувай зязюля  раніцай у лесе.
Няма болей радасці –  дарагое стала на патрэбу
І жыццё само, і кавалак хлеба…
Ад жыцця такого  і ад гэтай долі,
Без цябе зязюля  сумна на душы і у сэрдцы болі.
Кожны дзень турботы, як пражыць той дзень-
Не пазнаць  хваробы, не сатлець, як пень…


Рецензии