Боягуз

Внук жаліється бабусі:
"На подвір'я йти боюся.
У гусей там злий вожак,
лютий і страшний гусак.
Він до мене підбігає,
довгу шию простягає
і шипить, немов змія,
ледве втік від нього я!"
          Бабця хитро посміхнулась
          і з окрайцем повернулась.
          Каже: "Той страшний гусак -
          найхоробріший вожак.
          Він же зграю захищає,
          от на тебе й нападає.
          На подвір'я будеш йти,
          цей окрайчик прихвати".
Лячно! Та куди подітись?
Треба з гусаком миритись.
А гусак вже й не шипів,
жадібно окрайчик з'їв
і на другий день вже зранку
радо зустрічав Іванка,
шию вже не простягав,
а окрайчик виглядав.
          Хвалиться онук бабусі:
          "Гусака я не боюся!
          Він тепер не тільки зграю,
          а й мене оберігає!"

           Малюнок Юлії Петренко.


Рецензии