Прыпеукi

Не хадзі ты да мяне
Не дары мне кветак.
Лепей грошы падары
Я куплю канфетак.
                Я хацела палюбіць
                Старыка багатага.
                Прыказаў ён доўга жыць
                Яж не вінаватая!
Дзеўкі ногі паласкалі
На іх хлопец паглядаў.
Дзеўкі нешта (фігу) паказалі
Хлопец у лужыну ўпаў.
                Натрашчала мне сарока
                Жаніха із   семярых.
                Не пайду замуж далёка
                Калі бедный мой жаніх.
Можа лепей не хадзіць
Мне дзяўчаты замуж?
Лепей ж нэрвы  зберагчы
Мне і  ягонай маме.
                Не хадзіце да мяне
                Хлопчыкі маленькія
                А багатыя хадзіце
                Толькі не старэнькія.
Я кахала свайго Вову
Ён прыносіў мне абновы.
А цяпер люблю паэта
І ў стар’ё хаджу адзета.               
                Можна кветак не дарыць
                Мне што я спявала .
                Больш прыемна палучыць
                Калбасу і сала.
   
07.02.2019г. Лілія Воранава (Заяц)               


Рецензии