Хто в наваты

Ноч і дзень.Зіма халодная,
І вятры свішчуць у правадах.
Сабакі-гуртам галодныя,
Бегаюць у вёсках па дварах.
Шарахаюцца прахожыя,
Боязна па вуліцах хадзіць.
Касматыя і прыгожыя,
Аднолькава хочуць укусіць.
Адны за ногі,ці за боты.
Другія за рукі,а не за зад.
Хапае тут усім работы,
А справа ні ўперад,а ні ўзад.
Хтосці ім кіне ломаць хлеба,
А хто і кавалак каўбасы.
Тады і пройдзе ён як трэба,
Яго не зачэпяць злыя псы.
Вінавацяць людзі ўладу,
Старшыню і нават начальства,
Што паміж імі няма ладу,
Зачым псам далі такое панства.
Трэба адлавіць,ці адстраляць.
(Мала што ль на сяле стралкоў)
Усыпіць,людзей аштрафаваць.
Канец прычыне,няма звяркоў.
       ***
А можжа тут віноўны мы ўсе,
Што псы бегаюць па сяле.
Ніхто к нам пакой не прынясе,
Бо ўказы не выконваем свае.


Рецензии