Утлы дуска

Фэузия Бэйрэмовага

Идел кебек кунелен кин,
Уйларын хэйран якты!
Шул яктыга тартылдым мин,
Коннэрем кара чакны.

Кара коннэр, гуя болыт,
Агылып утте инде.
Кукрэк киреп жырлар чаклар
Безгэ дэ житте инде.

Эйдэ жырлыйк, утлы дустым,
Шатлыклыклар инсен илгэ.
Сина афэт килэ калса,
Ышыклан минем ингэ.

Синен очен калкан булып,
Калкынып каршы чыгам,
Утка керэм, суга тошэм,
Галэмгэ сэфэр чыгам...

Халкым кебек, кукелен жор,
Сыгылма юк-бар жилгэ.
Яшен булып яшьнэп калыйк,
Яшэгэч шушы жирдэ.

1987 ел.


© Авторские права на произведение охраняются законом Российской Федерации.
Единый номер депонирования литературного произведения в реестре: 119020710535. Любое использование произведений Радика Нуретдина (Радика Фамиевича Нуртдинова) возможно только с согласия законного правонаследователя — Нуртдиновой Разины Касимовны.


Рецензии