Потребно

Скимти тревожно зимата във снежната фъртуна.
Иска да я приютя при мен да спи.
Но аз не мога да я взема. Как да я целуна,
когато във обятията крепки си ми ти.

Някога и теб те взех през зимата:
премръзнала, трепереща, самотна...
Прегърнати заспахме пред камината.
И надълго в скута ти се кротнах.

Отдавна вече слепоочията побеляха.
До звездите с тебе се протегнахме.
Спокойствие цари под наш`та стряха.
И щастие, което винаги ни е потребно.

07.11.2012 г.
855 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии