Peine dеfigurеe. Adieu tristesse

Поль Елюар - відомий французький поет, який випустив близько 100 збірників віршів. Вірш "Прощавай, смуток"   французька письменниця Франсуаза Саган взяла епіграфом до своєї книги "Привіт, смуток".

Поль Елюар. Прощавай, смуток.

Прощавай, смуток,
Вітаю, смуток,
Ти вписаний у всі квадрати стелі,
Ти вписаний у очі, що люблю,
Та ще не лихо ти,
І навіть на блідих губах
Осяйна усмішка твоя домівка.
Вітаю, смуток,
Любов в обіймах тіл,
Любові велич,
Де ніжність виникає
Безтілесною примарою
Розчарування
Красивого обличчя смутку.

Adieu tristesse
Bonjour tristesse
Tu es inscrite dans les lignes du plafond
Tu es inscrite dans les yeux que j’aime
Tu n’es pas tout ; fait la misere
Car les livres les plus pauvres te denoncent
Par un sourire
Bonjour tristesse
Amour des corps aimables
Puissance de l’amour
Dont l’amabilit; surgit
Comme un monstre sans corps
Tete desappoint;e
Tristesse beau visage.


Рецензии