Беларусам замежжа

Беларусы  зямлi абъяднайцеся
Мову продкаў нам трэба хранiць
Вы краiну сваю ўспамiнайце
У песнях , вершах i думках сваiх.

Да прастораў сваiх дакранайцеся
Мову нельга сваю пазабыць
Каля рэк i азёрау збiрайцеся
Ручайком наша мова журчыць.

I дзяцiнства было щ нас найлепшае
Нам матуля спявала у цiшы
Там каханне пазналi  мы першае
Зберажом успамiн у душы.

Песні птушак гучаць у бесканечнасці
І прыходзiць ящэ  на  ўспамiн
Што не ведаем у гэтай мы вечнасцi
Другiх любых нам сэрцу краiн.

Лiлiя Воранава (Журавінка)01.02.2018г.


Рецензии