Локвата

Локвите са за това -
да се цопкаме във тях.
Изкалваме се до глава,
а те умират си от смях.

От тях водица пият птички
 и се оглеждат като в огледало.
Вятърът ги гъделичка
 и на тях приятничко им става.

В тях дори и Слънчо плава
 и изглежда като плоска тиква.
То водата им загрява.
Да газя във студената -
не съм привикнал...

06.11.2012 г.
849 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии