Полет

Моят внук мечтае много да лети.
Самолет реших да му измайсторя.
Дъски намерих от изсъхнали липи.
За мотор три коня вътре ще затворя.

Готов е. Кръстих го дори "Екзюпери".
Нека да лети със радост моят Ваню.
Но каза той:"Ще дойдеш дядо, ти,
със мен, да управляваме аероплана!".

Аз зад кормилото, естектвено, не седнах-
дали ще го задържам водоравен?
Фантазията вече ми е бедна.
В реакциите също съм забавен.

Запя моторът като фолкпевица.
Избягваме да срещнем метеори.
Летим подобно сладкопойна птица.
Следим за многочислени прибори.

Осъществих му детската мечта.
Сега е важно наш`то приземяване.
Да дадем на бабината му уста
 повод за съседско разхваляване.

31.10.2012 г.
835 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии