Гонитба

По нашата улица прашна
 Шаро си гони опашката.
Ту я стигне, ту задмине,
ту в стобора се заклине,

ту от прах я недовижда.
Още повече й се обижда.
Но не може да я стигне,
че с езика да я лизне.

Опашката от бягане се умори-
поне да бяха я нахапали мухи...
Зари се във прахта и легна,
а кучето с ненавист я погледна.

27.10.2012 г.
822 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии