Щраус

Щраусът, освен че е познат
 със това, че във земята
 много често крие си главата,
но и като скъперник е признат:
всичко ценно от боклуците събира
 и го носи на "вторичните суровини".
Днес представи: кутийки сто от бира,
от перални две бобини,
корито, кофа и топор,
напръстник, игла, тромбон,
олуци от съседния ни двор
 и мундщук от соксофон.
Щом блести, не прави прошка
 на верижки, обеци и пирсинг,
златен пръстен, ценна брошка
 или на съдийска свирка.
 "- Вагон един с метали цветни,
аз ще ви доставя в петък!"-
каза Щраусът и с трясък
 си зари главата в пясъка.

23.10.2012 г.
812 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии