Щъркелът

Днеска Щърка дългокрак
 по блАтото крачи.
Горд е, весел и бербат -
"Аз, рибар съм, значи!"

Две страхливи жаби
 вдигнаха тревога
 и с тръстики - саби
 бързо го прободаха.

Той пък клюна си разтвори
 в проба за усмивка
 и с рибарския си порив
 взе да търси...златни рибки.

22.10.2012 г.
808 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии