Папагали

Два вълнисти папагала
 вдигат непрестанно врява:
 "- Хей, глупак!"."- А ти - слабак!"
 "- Затвори си човката, селяк!"

Шаро тук не издържа...
Първо само изръмжа...
После крясна:"Джав!Джав!Джав!"
И... подгони котката със гняв...

А пък двата папагала
 сега повтарят до премала
 кучешкия лай ...като забава...
И пак не можем да заспим от тази врява.

21.10.2012 г.
806 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии