Маймунки

Азиатските маймунки
 каша във кратунки
 свикнали да папат.
Само, че се цапат.
Панталонки, ризки
 мацат със огризки
 и супа от банани.
Майка им ги храни
 направо във устата.
Но за тях като лопата
 е малката лъжичка.
И затова на жмичка
 играят си децата.
Всяко се премята
 или лежешката
 чеше си краката.
Майка им изкряка:
-Бързо по леглата!
Тихи, като мишки,
че защото книжки
 няма да четеме...
Сънчо вече дреме!

20.10.2012 г.
803 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии