Свещи

Хайде, да не палим
 тази вечер свещи.
Звездите паднаха във езерата ти -
очи горещи.

Свенливата им светлина
 ще бъде конкурент
 на огнената страст,
която в нас бушува.
Диригент
 на сенките,
които ще танцуват
 в такт със нашите тела.
Хайде, да не палим
 тази вечер свещите!
Ела!

20.10.2012 г.
802 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии