Снiговичок

Одного разу взимку,
на радість дітворі,
зліпив татусь з Максимком
Сніговичка в дворі.
          Взяли вони морквинку
          й зробили з неї ніс,
          а для тепла Максимко
          ще й шарфика приніс.
ТеплЕнький шарфик з вовни
Сніговичка зігрів
і він у день холодний
ніколи не хворів.
          Та сонечко пригріло
          й весною залюбки
          вся дітвора наділа
          із гуми чобітки.
Сніговичок похнюпивсь:
вода кругом плющить,
йому ж нема в що взутись,
тому й сумний стоїть.
          До нього йде Максимко
          і бачить, от біда,
          із носика-морквинки
          закрапала вода!
Максимко засмутився
й дістав носовичок:
"Напевне, застудився
мій друг Сніговичок".

           Малюнок Юлії Петренко.


Рецензии