Кума Лиса

Със големите очи
 под гримирани ресници,
тук под хор от кукувици
 днеска срещнах Кума Лиса.

Цяла в бяла перушина,
във устата - мърда птица,
бързо покрай мене мина -
тихо като по терлици.

Някой мирен кокошарник
 тя като крадец прошарила
 и цялата кокоша армия
 е омела като в трапезария.

Сега отива, за да раздели
 последната си жертва с Вълчо.

Плет висок да построим,
че крака си да изкълчи...

18. 10. 2012 г.
797 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии