Симбиоза

Взаимността за любовта е истинско спасение.
Летящият пришива на любимия крила
 и после ги предпазва от горене.
Не иска никой да живей във самота.

Да скъса нишката на свойте чувства.
Гласа на страстите любими да не чува.
Със дни да не усеща топлото на устните.
Плътта във радост да не тържествува.

Щастливи са, които симбиозата познават,
които са опитали от сладката й мъка.
Които друг на другиго се наслаждават
 и няма да узнаят що е болка и разлъка.

18. 10. 2012 г.
795 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии