Мэллэ дигэн елга ярны яра

Киндер кычытканнар усэлэр кыр талда,
Шунда, куе имэн тулган урманнарда,
Чат урнашкан безнен тинре,гузэл авыл.
Белмим, хэзер генэ балкыймы урамнар,
Качып, сыер котеп торган тыкырыклар,
Эллэ инде тарих туган чордан баеп торамы ул.

Авыл ярын кискэн Мэллэ тугайлана,
Монсу жырлар сандугачтан ага-
Оянкэлэр сыгылыплар тора жиллэр сызгыргачтан.
Кышын ойлэр ойлэп ала буран,
Жэйлэр бала жоннэр тибрэнлэр башак сыман,
Хэркон кыю егет турда язып була дастан.

Бер карагач, ботен авыл тора ошаш-
Ансы дорес, ник дип-татар туташ була узаралаш.
Бу мэзэкне узенчэлек диеп йортэ халык.
Берэу ишегалдын койма белэн урый,
Курше мона "сокланыплар" карый,
Хэм иртэгэ нэкъ шул була куршесендэ, саклап тормыйк.

Тутэллэргэ кояш баткан нур сибелэ,
Жылы чирэм чыклы улэн тибрэлэтэ,
Пешкэн алма вакты житеп жиргэ ава.
Бу кырларда козлэр житкэч, янгыр Ява,
Ойлэрендэ качкан кеше мунча яга,
Бу кырларда, дустым, гади ижат туа.


Рецензии