Копринена буба

От яйце се появява
 тук гъсеничката бяла.
Със листенца от черница
 все закусва, таз умница.

И порасна. И се сети,
че й трябва дом кокетен.
Конец изпод езика пусна
 и като плетец изкусен,-

за този, който не е чул,-
си изплете дом - пашкул.
Прилича на голям фасул.
После като сомнамбул

 в него си приши крилца.
Врата проби. И...полетя.
Пак ще си снесе яйца...
И отново ще повтори
 този интересен номер.

15. 10. 2012 г.
791 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии