Зъбпа фея

Пак съм сърдита. И плача.
Разклати се млечното зъбче.
Като някакво кърмаче
 не мога нищо да предъвчам.

Мама ми обеща, че Зъбна фея
 ще извика във съня ми.
Щяла съм да ощърбея
 без дори да се разсъня.

Феята ще го замъкне
 чак в горите Тилилейски.
Аз да плача ще замлъкна
 умно и по европейски.

П.С. Поздравявам Европейския съюз с
 присвояването му на Нобеловската награда.

13. 10. 2012 г.
785 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии