Олег Минкин. Орган

Блеснет беззащитность в глазах у святого,
И ветер трахеи органа заполнит,
Поднимутся звуки из вдоха глухого
Невидимым паром над вспаханным полем.

И будем тонуть мы в торжественном хоре,
В застенчиво-щедром, неспешном дыханьи,
Органного ветра горячее море
Растопит пласты застарелых страданий.

Растопит, как льдинки – навеки и сразу…
Но плачет – смотрите! – святой грустноглазый!
 
                Алег Мінкін.
Арган

Закволяцца сумныя вочы святога,
Паветрам напоўняцца лёхі аргана,
Народзяцца гукі з уздыху глухога
Празрыстаю параю з глебы ўзаранай.

І раптам патонем мы ў велічным хоры,
У шчыра-цнатлівым, няспешным дыханні,
Зляжалыя крыўды, нязбытую горыч
Разгоніць даверлівы подых аргана.

Разгоніць навекі, нібыта аблокі…
Ды плача – глядзіце! – святы сумнавокі!


Рецензии