Тропарь прпмч. Анастасию Персянину

Тропарь глас 3

Отцовское лжемудрование отринув,
Крестною силою просветился еси,
блаженне и прехвальне Анастасие
и всего себе Христу поработив,
радостно во обитель иноческую вселился еси,
многими добродетельми украшенный,
Богом на подвиг мученичества призван был еси,
персское нечестие мужественно обличив,
от мучителей биение и смерть за Христа приял еси,
Емуже молися за ны, Анастасие приснопамятне,
утвердити в православии и спасти души наша.


Рецензии