Жахлива гра. Вiйна

Скажи, за що вбиваєш ти людину
Надієшся на виграшну війну?
Учора мати виряджала сина
Та він вже не повернеться в сім'ю.

Сьогодні тато з мамою сиділи
До ночі. Мовчки. В виріях думок.
"Чому у тебе скроні посивіли?"
Питав у тата, бавлячись, синок.

Маленька доня батькові на шию
Повісила маленький оберіг.
"Наш татко, ще повернеться дитино..."
Казала мама, ставши на поріг.

Хіба є справедливість в цьому світі?
Для чого добрим людям ця війна?
Простий народ в ряднині і лахмітті.
Невже і справді війни - лише гра?

Жахлива гра. Бо грають людським серцем.
Бо граючи - вирішують життя.
Для когось - ми ляльки-маріонетки,
Чи важить щось одне серцебиття?

Та навіть не одне, бо їх мільярди,
Незлічено довірливих людей.
Облиште, люди, зброю й алебарди
Вертайтеся до рідних і дітей.


Рецензии
Анастасия,замечательный стих,очень актуальная тема,так хочется мира на земле,чтобы не
было границ между братскими народами.
Миру,мир!!!

Любовь Исак 2   13.04.2019 10:55     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.