Куди пiти, куди податись...

Куди піти, куди податись,
Схрону нема та деж сховатись?
При владі знов пани народу
Народ – раби, хочь дайте воду!

Кров на востокі знову ллється
Чуби ховають тут і там
Зруйнован лік – страна агресор?,
Так де ж нам жити - Запад, срам!

Туть дядко Томос к нам приїхав
Казав для всіх що Бог - єдин!
Вчора выдкрили нову церкву,
Та Він пропав, уїхав з ним…

Доколі будемо терпіти,
Знущання, потуги катів
Народ залякан, но хапуги
Грабують для своїх кумів…

Но прийде скоро оновлення*
Народ скидає ланцюги,
Панiв в країні вже не буде,
Слуги народу – все для них?!

Якщо цi слухати не будуть,
Та знову вiтер завива
Ми їхнє забуття розбудим,
Iнакше вдарим кобзаря...!


17.12.2018

P.S. Навеяли с томосом UA - декабрьские события 2018 рока...

Из онлайн букваря:

Кобзар — це український народний співець і музикант. Кобзарі були творцями, хранителями і передавачами епічної традиції у формі історичних пісень, дум. Ще до початку XIX ст. в Україні їх називали Божими людьми або стирцями.

Ланцюги - те саме що й кайдани - цепи, наручники, колоды.

Кат — особа, що виконує вирок про страту або тілесне покарання - палач.

Схрон (схов) -  місце, де можна сховатися від кого-, чого-небудь, знайти притулок, захист і т. ін.; укриття.

Томос (греч.— «кусок»; «том» от «резать», «делить») — указ предстоятеля поместной православной церкви по некоторому важному вопросу церковного устройства.


Рецензии
Казав Кобзар: Та щоб збудить хиренну волю**...

**Далее по тексту.
С теплом и уважением.

Леонтий Белоцкий 2   17.02.2019 17:59     Заявить о нарушении
Леонтий, благодарю за внимание и подсказку!

С уважением...

Серж Одесский   18.02.2019 12:03   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.