Порой

Локвата настръхна като кожата на патка.
Проливен дъжд изсипва своите кофи.
На мълниите слаломът е много кратък.
Градушката не ни замерва с грах, а със дребнички картофи.

Ти прилепна към дувара на градината.
Дъждът превърна роклята ти във прозрачна.
Обувките потънаха наполовината.
Даже въздухът започна да нагарча.

Моето сърце не на шега се развълнува
 и аз те вдигнах на ръце като ковбой.
Колко сладко е под капки да целувам
 топлите ти устни с привкус на порой...

28. 09. 2012 г.
738 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии