Ти за мен си святата

Когато сутрин изгревът залива
 със портокалов сок на изтока небето,
си казвам: нови сили придобивам
 и денят ми ще е берекетен.

Когато слънцето зенита приближава
 и топлина пронизва небосвода,
възторжено твърдя: животът продължава!
Сега и щастие ще ме споходи...

Когато залезът със две ръце
 се държи за края на земята,
усещам ритъма на моето сърце
 да шепне: Мила, ти за мен си святата!

27. 09. 2012 г.
737 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии