Моят дървен дом

Под покрива на ябълкови клони,
в градината
 е моят дървен дом.
От години вече е наклонен.
Задуха ли ветрец
 е като метроном.
На мен ми е добре
 във старата избушка мълчалива
 със руска печка,
на която можеш да поспиш.
Тук душата ми несуетлива
 почива си като дервиш.
И мисля
 за живота отвисоко -
за неговите пътища трънливи,
които водят в хиляди посоки,
по една, където аз те срещнах,
моя нощна самодива,
с която в този дом щастливи
 със теб ще пеем
 до смъртта си,
две авлиги.

26. 09. 2012 г.
735 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии