Шаро

Освети ни циганското лято -
прати слънчевото зайче в нас:
То надникна плахо зад мушкатото,
по носа попари Шаро-дълговлас.

Той закиха, махна с лапа,
заскимтя като маймуна
 и опашката захапал
 лайна: Кай безсрамно ме целуна?!

26. 09. 2012 г.
734 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии