Серце щемить, як згадаю...

 
                моїм дорогим батькам 
               

   Серце щемить, як згадаю
   Вечір травневий в садку.
   Не зустрічала, не знаю
   Кращої долі ніж ту,

   Як біля рідної хати
   Стомлений день засинав,
   Звала вечеряти мати,
   Трунок п'янкий йшов від трав.

   Після вечері лунали
   Тихі батьківські пісні,-
   Все про кохання співали,
   Що розквіта навесні.

   Сад завмирав, прислухався,
   Снігом зацвіток летів,-
   В серці навіки зостався
   Любий і милий той спів.

   Та у житті все минає,-
   Рідних нема за столом...
   Божі долоні тримають
   Пам'ять, якій б'ю чолом.

   Знову наспівує вітер
   Казку дитинства оту...
   Сниться ночами, повірте,
   Мама й садок у цвіту.
   
   


Рецензии