Интермецо

За любовта строиме обелиски
 сред пустите полета на осиротелите души,
а после с нея чисто по английски
 се разделяме във пълно равнодушие.

Когато вместо нея пък решаваме
 с какви дантели да й украсим венеца
 тя намига ни през черните си шалове
 и вика: В живота бях ти само малко интермецо...

14.09.2012 г.
706 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии