Раздяла

Отдалеч ми се иска да викна,
че съм влюбен във теб до безумие,
че не мога без тебе да свикна -
щом заспя, в ръцете със тебе се будя.

Като танц нестинарски и боса
 през нощта преминаваш през мене.
Ти, икона си, дето те нося
 през горещите въглени тленни.

С глас на славей ми пееш приспивно
 и с нечувани стъпки пристъпяш,
с устните сладки - любвеобилно
 в топлата негА ти ме изкъпваш.

Ще отмине нещастното време
 и пак ще се слеем в прегръдка.
И никой няма как да ни отнеме
 неугасващата ни любовна тръпка.

12.07.2012 г.
701 София
Петр Пенчев


Рецензии