Любимата

На любимата молбите изпълнявам.
Мога зарад нея да не спя.
Късно лягам. Рано сутрин ставам.
Стигам и до непрестъпните места.

Всяка нейна дума е за мен закон,
защото е с душа таИнствена и непозната.
Лети край мене - поетичен кон:
не докосва в щастието си и земята.

От щастие и аз се възвисявам,
защото всичките капризи нейни изпълнявам...

03. 07. 2012 г.
700 Стара Загора
Петр Пенчев


Рецензии