Коралови устни

Днес си свежа като праскова
 от портрет на Ренуар.
Тялото ме мами ласкаво
 под прозрачния ти пеньоар.

Покрити с аромати на божури,
със замъглени от блаженството очи
 две седмици до идване на юли
 ще паднеш във прегръдките ми ти.

Във тази акварелна нощ
 ще се разтворим като сенки.
Изчерпал цялата си мощ
 ще търся най-потайната ти бенка.

Под танца на кораловите устни,
от нежните им страсти зацелуван
 ще узная пак любовното изкуство
 и във екстаз ще тържествувам.

09. 06. 2012 г.
685 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии