Чорнобривцi

Поливає мама зранку
чорнобривці біля ганку.
Так рясніють квіточкИ,
наче в небі зірочкИ.
          Гралася й мала Світланка
          з пОдружкою біля ганку.
          Бешкетливі діточки
          позривали квіточки.
От біда! Та хто ж це зранку
шкоди наробив на ганку?!
Хто тут грався, пустував
й чорнобривці позривав?!
          Та дівчатка лиш сміються,
          в "злочині" не зізнаються.
          Мама кличе: "Підійдіть!
          та долоньки покажіть!"
Лячно й соромно зізнатись,
але треба вибачатись,
бо долоньки діточок
мають запах квіточок!
   
         Малюнок Юлії Петренко.


Рецензии