Володимир Висоцький Сьогоднi в нашiй комплекснiй

Володимир Висоцький «Сьогодні в нашій комплексній бригаді»

Сьогодні в нашій комплексній бригаді
Базікали, що буцім в маскараді
Дадуть нам маски кроликів,
Слонів і алкоголіків,
Відбудеться це дійство в зоосаді

- Навіщо йти при повному параді?
Скажи ти, моя радість, Христа ради! -
Вона мені: - Вдягайся!
Тихіш,  не переймайся,
Бо ти, мовляв, як завжди, підеш ззаду.

- Позичила я платтячко у Наді,
Я буду нині як Марина Владі!
І проведу, хоч трісну я,
Годинники свої дійсно я,
З  п'яничкою – та все-таки в наряді.

Навіщо ж прасував себе та гладив?
Мене зловили тут же, в зоосаді.
Бо масовик наш Колька
Видав маску алкоголіка,
І ми «на трьох» засіли у «нараді».

Я знову опинився в зоосаді.
Глядь - дві дружини, дві Марини Владі!
Одягнені тваринами,
Iз свинями-мучинами.
Я озвірів і встав їм на заваді.

На ранок дали премію в бригаді,
Сказавши, що на балі-маскараді
Я ніби актор Голіков
Зіграв їм алкоголіка,
А був у кабанів тоді насправді!

© Володимир Туленко. Переклад 2019

https://www.youtube.com/watch?v=XFWJLj3GsbM

*****

Владимир Высоцкий «Сегодня в нашей комплексной бригаде»

Сегодня в нашей комплексной бригаде
Прошел слушок о бале-маскараде.
Раздали маски кроликов,
Слонов и алкоголиков,
Назначили все это в зоосаде.

— Зачем идтить при полном при параде?
Скажи мне, моя радость, Христа ради! -
Она мне: — Одевайся!
Мол, я тебя стесняюся,
Не то, мол, как всегда, пойдешь ты сзади.

— Я платье, — говорит, — взяла у Нади,
Я буду нынче как Марина Влади!
И проведу, хоть тресну я,
Часы свои воскресные
Хоть с пьяной твоей мордой — но в наряде.

Зачем же я себя утюжил, гладил?
Меня поймали тут же, в зоосаде.
Ведь массовик наш Колька
Дал мне маску алкоголика,
И «на троих» зазвали меня дяди.

Я снова очутился в зоосаде.
Глядь — две жены, ну две Марины Влади!
Одетые животными,
С двумя же бегемотами.
Я тоже озверел и встал в засаде

Наутро дали премию в бригаде,
Сказав мне, что на бале-маскараде
Я будто бы не только
Сыграл им алкоголика,
А был у бегемотов я в ограде!

© Владимир Высоцкий. Текст, музыка


Рецензии