Забудькувата ворона

У розпалі жарке, барвисте літо
і зранку біля сАмої ріки
вже граються й кричать несамовито
веселі й невгамовні дітлахи.
          А наш Андрійко, хлопчик невеличкий,
          до дітлахів по бережку ішов
          й гарнесеньку пір'їнку на травичці
          він зовсім несподівано знайшов.
Замислився хлопчина на хвилинку
й промовив: "Що за пташка тут була?
Мабуть, ворона милася й пір'їнку
перед купанням на траві зняла".
"А одягти забула, бідолаха!"-
забідкалось маленьке хлопченя.
"Ворона, ця забудькувата птаха,
розгубить геть усе своє вбрання!"

     Малюнок Юлії Петренко.


Рецензии