Силнага любов

Кой се е порязвал с`сърп
 знай, как трудно раната зараства.
Силната любов е смърт
 и загива като разсад,

ако всеки Божи ден
 с нови чувства ти не я заливаш,
ако с погледа изтОмен
 ти до дъно не изпиваш

 чашата със топъл сок,
що на устните откриваш
 и не оставиш във залог
 цялата набрана сила.

Тогава двама сте си мили
 и сълзата при раздяла
 няма да те връхлетява
 като лезвие на нож...

Нали не си дебелокож?!

18. 03. 2012 г.
458 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии