Володимир Высоцький Вiдповiдь з сiльгоспвиставки

Володимир Высоцький «Відповідь з сільгоспвиставки»

Про кохання не пиши, - бо посивію.
Твої витівки всі сили загарбали .
Слухай краще: тут тканини красиві є,
Якщо хочеш, привезу, будеш гарная.

Я горілку тут не п’ю, ні краплиночки,
Економлю та не їм суп гороховий,
Бо куплю тобі красиву кофтиночку,
Щоб село усе від тебе заохало.

Був в балеті, мужики дівок мацають,
А вони худі такі, що аж світяться.
Ось пишу, а сльози душать і капають,
Не давай себе хапать, хай як бісяться!

Наш бугай найкращий тут, щоб не думали.
А спочатку хтось сказав: «Він – бракований!»
Приз дали, кореспондентів підсунули,
І лежить в медалях весь запакований.

Голові скажи, хай дах швидко лагодить,
Прибере усе, травицю всю викосять.
Бо бика я до телиць кину геть водить.
Рекордсмена загубить? На ось викуси!

І в коморі хай з ремонтом поквапляться,
Як Павло зачіпить, з ним порахуюся…
З агрономом не гуляй, будеш зрадниця!
З головою раз пройди, хай милуються.

Прощавай! Я зараз в ГУМ за презентами,
Це крамниця тут скляна є великая.
Голови не морочи з сентиментами,
Ти ж селючка, а тому дівка дикая.

P.S.
Тут культурний парк стоїть понад річкою.
Тут гуляю: чистота, не насмічено.
Але як ти зрозумієш, ти ж з гичкою,
Вся в навозі, темнота неосвічена?!

© Володимир Туленко. Переклад 2019

https://www.youtube.com/watch?v=f7wXusW4ca4

*****
Владимир Высоцкий «Ответ с сельхозвыставки» 

Не пиши мне про любовь - не поверю я.
Мне вот тут уже дела твои прошлые!..
Слушай лучше: тут с лавсаном материя, -
если хочешь, я куплю, вещь хорошая.

Водки я пока не пью, ну ни стопочки!
Экономлю и не ем даже супу я,
потому что я куплю тебе кофточку,
потому что я люблю тебя, глупая!

Был в балете: мужики девок лапают.
Девки все, как на подбор, в белых тапочках.
Вот пишу, а слёзы душат и капают, -
не давай себя хватать, моя лапочка!

Наш бугай - один из первых на выставке,
а сперва кричали, будто бракованный!
Но очухались, и вот дали приз таки, -
весь в медалях он лежит, запакованный.

Председателю скажи: пусть избу мою
кроет нынче же, и пусть травку выкосит,
а не то я телок крыть не подумаю.
Рекордсмена портить мне? На-кось, выкуси!

Пусть починят наш амбар, ведь не гнить зерну!
Будет Пашка приставать - с ним, как с предателем...
С агрономом не гуляй, ноги выдерну!
Можешь раза два пройтись с председателем.

До свидания! Я - в ГУМ, за покупками
(это - вроде наш лабаз, но со стёклами).
Ты мне можешь надоесть с полушубками,
в сером платьице с узорами блёклыми!

P.S.
Тут стои;т культурный парк по-над речкою.
В нем гуляю и плюю только в урны я.
Но ты, конечно, не поймешь, там, за печкою,
потому ты - темнота некультурная.

© Владимир Высоцкий. Текст, музыка, 1966


Рецензии