Бацька мнагадзетны

Яшчэ бацька мнагадзетны —
Валацуга несусветны!
Як не сорамна табе,
Ці мазгоў няма ў цябе?
 
Сёння Нюрка, заўтра Нінка,
Некалі была Янінка…
Хоць дзяцей бы не гнявіў
Ды, нягоднік, не маніў.

Хіба ж людзі ды не бачаць?…
Яшчэ больш пераіначаць…
Ад адной бяжыш к другой,
Свеціш сівай галавой.

Пень стары, не маладзёнак…
Сораму ў цябе — з пярсцёнак…
Гены ад каго забраў?
Мусіць з кабяля садраў!


Рецензии