Свещта

Гори свещта - най-ням свидетел
 на нашите любовни нощи.
Петната светли галят ни по гърбовете,
а пукането сякаш ни подсказва: още, още!

Тя няма да изкаже за пари
 за страстните въздишки и утехи.
От срам едва ли тук ще изгори,
телата ни в екстаз, когато гледа слети.

На омаломощения ти поглед под ресниците
 ще подари от своя блясък нежен
 и под огъня бенгалски на искрите си
 ще огрее бъдещите ни надежди.

Гори свещта - попива наш`та тайна -
в блаженство как оставаме без сили.
Тя знае - нашата Любов не е случайна
 и не изгаря тя, докато гори фитила.

28. 02. 2012 г.
517 Б. Алекс.
Петр Пенчев




 


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.