мая Беларусь

Я кахаю цябе Беларусь
Ты Радзiмай дана мне ад Бога
Пакланюся табе у падол
Кожны раз у раднога парога
Зноу i зноу я вяртаюсь дамоу
Дзе гучыць мая родная мова
I пящотай да роднай зямлi
Перапоунена кожнае слова

Я кахаю цябе Беларусь
Тваю працу i цяжкую долю
I ту сiлу тваiх жыхароу
Што cпрадвеку iмкнуцца да волi
Твае бабы твае мужыкi
Ад вiдна да вiдна на рабоце
I любоу iх да роднай зямлi
У мазалях на руках i у поце

Я кахаю цябе Беларусь
Ты з прадвеку пад гнётам стаяла
I квiтнела мая Беларусь
Як спадала уся гэта навала
Скрозь аблiчча зла i хлуснi
Не змаглi цябе гады знявечыць
Спачуванне да роднай зямлi
У сэрцы кожнага з нас цябе лечыць

Я жадаю табе Беларусь
Дыхаць чыстым паветрам свабоды
Гэта щасця тваё Беларусь
Сiла дзецям адолець няузгоды
I каб вырадкi i халуi
Над табою не мелi улады
Каб навекi на роднай зямлi
Беларусы жыццю былi рады


Рецензии